POSTIMET ME TE FUNDIT :
KREU » , » Me Google Street View tashme mund te eksploroni oqeanet

Me Google Street View tashme mund te eksploroni oqeanet

Written By Admin 1 on Wednesday, September 4, 2013 | 11:34 PM

Tashmë keni mundësi të eksploroni thellësitë e oqeaneve pa pasur nevojën që të gjendeni fizikisht brenda tyre.
Projekti i ri i Google, Street View Oceans, mbledh imazhe dhe të dhëna për të krijuar vizione të koraleve e shkëmbinjve nënujorë.
Për të marrë këto imazhe kanë punuar zhytësit të cilët kanë qenë të pajisur me scooter deti si dhe kamera. Ata kanë bërë foto të cilat janë përpunuar më pas në formën e panoramave.
Google shpreson që projekti do të zgjerojë vizionin e njerëzve duke treguar dëmtimet që po u bëhen koraleve për shkak të ndotjes, ndryshimit të klimës si dhe peshkimit pa kriter.
Projekti, i realizuar në bashkëpunim me Catlin Seaview Survey, përdor teknologji të ngjashme me softuerët e njohjes së fytyrës për të krijuar katalogun e për të kategorizuar krijesat dhe koralet që kapen në foto.
Street View ju mundëson tashmë të ngjiteni edhe në Malin Fuji, të merrni pjesë në Tour de France si dhe të eksploroni rrugicën Diagon Alley të Hari Potter. Oqeanet janë fronti i rradhës.
Shperndaje kete postim tek miqte :
 
Copyright © 2013 - Shqipëria ONLINE - Te gjitha te drejtat e rezervuara
Template e krijuar nga NpK T3@M | Publikuar nga -> Shqiperia ONLINE
Kontakto WEBMASTER-in | KR3SHN!K